Havayı idealize ediyoruz
Kütüphane
endustriyel-camasirhanelerde-endustriyel-ozon-jeneratoru-kullanimi
ENDÜSTRİYEL ÇAMAŞIRHANELERDE ENDÜSTRİYEL OZON JENERATÖRÜ KULLANIMI

1990'ların başından bu yana, birçok ticari ve endüstriyel yıkama uygulamasında ozon kullanımı hızla gelişmektedir.

Ozon, yıkama işleminin soğuk su kullanılmasını sağlayarak, önemli miktarda ısı ve su tasarrufu sağlar. Normalde çamaşır yıkama sıcaklıkları 60 ila 75 °C arasında değişmektedir. Ozon kullanımı bu sıcaklığı potansiyel olarak 30 ila 35 ° C' ye düşürür. Bunun nedeni, ozonun, deterjan potansiyelini artıran oksijen üretimine yol açmasıdır. Sıcak su tüketiminin azaltılması, sıcak su faturanızın maliyetini düşürür. Ayrıca, giysilere daha az zarar verir.


Çamaşır yıkamada kullanılan deterjanlar, ozonla birleştirildiğinde normal dozdan daha etkilidir. Bunun nedeni, ozonun deterjanların nüfuz etmesine ve temizlik etkisine izin vermesidir:


- Ozon kullanımı potansiyel olarak oksitleyici ve temizleyiciedici bir maddedir, bu nedenle kumaşlara zarar veren klorür ağartma kullanımını azaltır.
- Keten lifi içindeki deterjan ve ağartıcı kalıntısından elde edilen alkali, PH seviyelerini yükseltir ve bu nedenle, PH seviyelerini dengelemek için kimyasalların kullanılması yaygındır. Ozon kullanımı, bu maddelerin kullanımını azaltan nötr PH seviyelerinin korunmasına yardımcı olur.
- Geleneksel olarak, yumuşatıcılar statik elektriği azaltmak için kullanılır. Ozon kullanımı statik elektrik oluşumunu engeller, böylece yumuşatıcılara olan ihtiyacı ortadan kaldırır. Ayrıca, deterjanın durulanması için su miktarı, kanalizasyon hizmetlerinin gerekliliği yanı sıra azaltılmaktadır. Giysilere daha az zarar verir ve sert kimyasalların ihtiyacını azaltarak makinelerin ömrünü uzatabilir.


Ozon / soğuk su döngüleri kumaşlara karşı daha hassastır, böylece ketenin ömrü uzar. Son olarak, ozonlanmış su atık sular için yararlıdır ve COD'de (kimyasal oksijen ihtiyacı) azalmalara neden olur. Ozonlu suda mikroorganizmalar etkili bir şekilde yok edilir. Yıkama ve kurutma döngüleri kısalır, böylece işçilikten tasarruf sağlanır.